tiistai 20. elokuuta 2013

Nuorista äideistä.

Koska nyt on niin pitkään ja paljon ollut esillä "teiniäidit" ( itse kutsun mielummin nuoriksi äideiksi), niin ajattelin avata teille hieman omaa näkemystäni nuorista äideistä.

Tyhmimpiä on ne jotka päättäävät peruskoulun jälkeen pamahtaa paksuksi tai jo sen aikana, ihan vain siitä syystä että ei halua opiskella, ja ovat mielummin kotona. No kenestäpä ei aluksi asia kuullostaisikin helpolta "vauvan kanssa kotona". Mut todellisuudessa lapsen hoitoon jne. verrattuna koulun käynti on yhtä helppoa kuin vessassa käynti. Jos aamulla väsyttää, eikä kiinnosta mennä kouluun sinne voi vaan ilmottaa vaikka että joo maha on vähä kuralla jne. mut pienelle lapselle ei voi sanoo vaikka mikä olis että "joo äiti ottaa tän päivän saikkua". ei ei toedellakaan jos lapsi päättää herätä 0400 aamulla ni se herää sitte ja saman tien on oltava valmiina hoitamaan, vaikka oisit 39 asteen kuumeessa. No noissa tilanteissa voi aina toivoo että lapsen isä on mukana kuvioissa tai että joku isovanhempi joka vois kattoo sitä pikkusta sen aikaa että sais keräiltyy vähä voimia.

Mut sit on niitä nuoria äitejä jotka hakeutuvat "fiksusti" raskaaksi, sen vuoksi että haluaa lapset nuorena. Eli nämä on näitä jotka opintojensa viimeisenävuona tulevat raskaaksi, eli sit vaan mammalomalle heti opintojen jälkeen, hoidetaan sitä lasta kotona se parivuotta, ehkä tehdään se toinenkin siihen samaan syssyyn ja sit suunnataan työ elämään. mielestäni tämä on fiksua nuorta äitiyttä, tai se että ennen lapsia käydään jo vähän kokeilemassa työ elämää, toivotaan vakipaikkaa että ois lapsien jälkeenkin se talous "turvattuna".

Sitä minä en ymmärrä että miksi niin monet "vanhemmat äidit" katsovat kieroon nuoria äitejä, esim puistossa? ja haukkuuvat netin keskustelupalstoilla Johtuuko se siitä että monet ajattelevat että me nuoret äidit ollaan "yhteiskunnan elättejä = riesoja", vai että me ollaan niin nuoria että ei osata edes kananmunaa keittää saatikka perunaa kuoria? Vai että nuoret äidit on ollut niin helvetin seksin nälkäisiä että ei ole voinut housuja pitää jalassa ja haaroja ristissä?.no syitähän voi olla monia, jokaisella omansa.

No mutta onneksi nykyään on todella paljon niitä nuoria äitejä joilla on se lapsen isä mukana, joka kenties käy töissä? Eikä edes missään vaiheessa joudu turvautumaan sossun toimeentulotukeen. Mutta ihan samalla tavalla löytyy näitä 30 kymppisiä äitejä jotka elävät sossurahoilla. Ruuan laittokin on nykyään erittäin helppoa ja voi jos vain jaksaa nähdä vaivaa niin tehdä herkullista ja terveellistä ruokaa pikkurahalla, nettikin on täynnä  vaikka mitä ruokaohjeita.

Omasta kokemuksestani voin sanoa että minulla on parivuotias lapsi, rakastettu vahinko, ja itseäni toisaalta harmittaa suuresti kun en kerennyt käymään ammatillista koulua loppuun, mutta olen nuori kerkeän kyllä ja minulla on mies joka on ollut kanssani alusta alkaen, jonka kautta myös tämän hetkinen elämäntilanteemme on suureksi osaksi turvattu. Olen monesti saanut osakseni paheksuvia katseita vanhemmilta äideiltä, mutta ei vois vähempää kiinnostaa, koska itse tiedän faktat, miksi olen nuori äiti. Seksiä harrastin ensinmäisen kerran lapseni isän kanssa, käytimme ehkäisyä, sattui rakkauden kantama vahinko, olemme onnellisia -> jatkamme elämää.

R<3 elliomena

2 kommenttia:

  1. Mä en ois kyllä ylis ikäisenä pitäny lasta. Tulin raskaaksi kun lähihoitaja opintoja oli jäljellä muutama kuukausi. Vähän kerkesin olla töissä saikun takia mikä harmittaa. Mies on hyvässä työssä vaikka jätti koulun kesken kun sai vakkari paikan. Seuraavan lapsen annetaan tulla tähän aika perään niin sit pääse takas töihin ;)

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä juttu et mies on saanu vakkaripaikan !ku nykyään on kyllä tosi vaikee saaha ilman koulutusta töitä :) Niinhän se kannattaa tehä lapset putkeen jos niitä haluaa enemmänki, ku sit voi "keskittyä" työelämään. :)

    VastaaPoista